Сьогодні дебютував кросовер Nissan X-Trail у європейській версії. Варто зауважити, що раніше цей автомобіль вже був представлений в модифікації для США, Японії та Китаю.

Різноманітні версії лише в дрібницях відрізняються за дизайном: форма 4,66-метрового кузова залишається незмінною, як і оформлення 2-поверхових фар або витягнутих горизонтальних ліхтарів. До речі, автомобіль побудовано на платформі CMF-C, колісна база нараховує 2,705 метри.

Проте різні версії автомобіля суттєво відрізняються за технікою. Що пропонує європейський варіант Nissan X-Trail? Лише один двигун – бензиновий 3-цилиндровий 1,5-літровий «турбо» зі змінним ступенем стиснення. Однак з одного двигуна вдалось створити одразу три версії. Базова модифікація передбачає м’яко-гібридний додаток (стартер-генератор на 12 вольтів), потужність 163 к.с. та крутний момент 300 Нм, передній привод та безступеневу трансмісію Xtronic. Максимальна швидкість складає 200 км/год, прискорення 0-100 км/год займає 9,6 секунди, споживання палива 7,1-7,4 л на 100 км.

Більше потужності здатен запропонувати гібрид e-POWER: електромотор на 150 кВт (204 к.с.) та 330 Нм обертає передні колеса, а бензиновий двигун використовується лише у якості генератора для вироблення електроенергії. Також передбачено варіант e-4ORCE: все аналогічно e-POWER, однак додано ще один електродвигун (94 кВт) для обертання задніх коліс. Загальна потужність такої системи сягає вже 213 «коней», а прискорення 0-100 км/год займає 7-7,2 секунди. Максимальна швидкість гібридів складає 170-180 км/год, а споживання палива дорівнює 5,8-6,5 л на 100 км (данні відрізняються в залежності від типу привода та кількості місць в салоні). Також передбачена система керування e-Pedal, що нагадує керування електромобілем.

Чим ще може здивувати новий Nissan X-Trail? Наприклад, сучасним дизайном салону, великими кольоровими 12,3-дюймовими дисплеями, системою проєкції даних на скло. А також – наявністю 5- або 7-місного варіанту. Насправді 7-місна версія існувала ще у попередника, проте вона пропонувалась лише на певних ринках. Тепер, схоже, має стати глобальною.

Третій ряд сидінь призначений для людей зростом до 160 см – це відзначає сам виробник. Як і той факт, що багажник відсік вдалось збільшити на 20 літрів: тепер 585 літрів для звичної 5-місної конфігурації салону. А пересувні полички дозволяють отримати 16 варіантів багажника.

Навряд ми зможемо отримати новий Nissan X-Trail до кінця поточного року, але наступного обов’язкового чекаємо.