Емітент третього за величиною стейблкойна Binance перестане підтримувати свого більшого конкурента USDC, автоматично переказавши кошти клієнтів на свій токен Binance USD з альтернатив, включно з USD Coin. Це призведе до фактичного видалення USDC, як торгового активу на гігантській платформі Binance, повідомляє CoinDesk.

29 вересня біржа конвертує всі інвестиції в USDC, Pax Dollar і TrueUSD у BUSD, і після цього клієнти побачать свої токени, автоматично конвертовані в стейблкойн Binance. Проте вони зможуть знімати гроші, деноміновані в USDC, USDP або TUSD, коли вилучають гроші з Binance.

Рішення фактично скидає USDC, другий найбільший стейблкойн, з однієї з найкращих позицій на ринку криптовалют. Це також, скоріше за все, не дозволить йому випередити Tether (USDT) та стати найбільшим стейблкойном. Ринкова вартість USDT — $68 мільярдів, тоді як USDC — $52 мільярди, а BUSD від Binance — $19 мільярдів. У бізнесі домінує USDT, який займає 44% ринку.

Стейблкойни є частиною основи крипторинку, які слугують цифровими замінниками долара США чи інших фіатних валют. Це тип грошей або валюти, цінність яких походить не від власної вартості або гарантії обміну на золото чи іншу валюту, а від державного наказу (fiat) використовування їх як засобу платежу. Фактично ціна стейблкойнів прив’язана до звичайної валюти. Наприклад, кожен токен, прив’язаний до долара США, завжди повинен коштувати майже рівно $1, хоча якість активів, що забезпечують стейблкойн, може вплинути на те, наскільки сильно відхиляється його ціна.