Минулого року мобільні оператори потрохи почали впроваджувати функцію VoLTE для користувачів. Тепер lifecell також запускає функцію VoWiFi — Voice over Wi-Fi. Поки що в тестовому режимі. Функція має дозволити використовувати Wi-Fi для голосових викликів там, де недостатній рівень сигналу стільникової мережі, але є Wi-Fi.

На це звернуло увагу видання AIN.ua.

Це дуже актуальна функція, адже наразі, через постійні повітряні тривоги, українцям доводиться чимало часу проводити в укриттях. Не в кожному з них є добрий сигнал стільникової мережі, а при наявності Wi-Fi, смартфон використає це підключення для голосових викликів.

Так само вона стане у пригоді в старих будинках з товстими стінами, напівпідвальних приміщеннях (в яких іноді розташовуються магазини, кафе тощо), та інших місцях, де поганий сигнал оператора.

Використання функції безплатне, а тарифікація дзвінків буде здійснюватися згідно з тарифним планом. Як зазначає lifecell у себе на сайті, серед смартфонів, які підтримують такі можливості, є Apple (починаючи з iPhone 6 Plus та 6s Plus), Samsung, Huawei, Xiaomi та General Mobile. Цей перелік буде доповнюватися. (Щоправда, на момент публікації VoWiFi тимчасово не працює для iPhone та Huawei.)

Щоб увімкнути функцію на iOS потрібно: 

  1. Бути підключеним до Wi-Fi та перейти до «Параметрів»;
  2. Вибрати пункт «Стільникові дані»;
  3. Увімкнути виклики через Wi-Fi;
  4. Повернувшись до «Стільникових даних» можна перейти у «Опції стільникових даних», де в розділі «Голос і дані» переконатися у ввімкненні функції VoLTE.

А для підключення функції на Android-смартфоні треба:

  1. Зайти в «Налаштування»; 
  2. Перейти в «Підключення» — Wi-Fi — «Дзвінки за допомогою Wi-Fi»;
  3. Увімкнути виклики через Wi-Fi;
  4. Перемикач функції VoLTE має знаходитися у розділі «Мобільні мережі».

«Сучасна технологія VoWiFi дозволяє телефонувати з місць, де є Wi-Fi, але обмежений мобільний зв’язок — наприклад, з укриттів, підвальних приміщень та цокольних поверхів. Точка доступу Wi-Fi працює як базова станція оператора. Це суттєва перевага під час війни, адже така опція дозволяє абонентам залишатися на зв’язку з близькими та рідними» — коментує керівник проектів та програм департаменту маркетингу lifecell Олександр Мельниченко.