«Володар перснів: Персні влади» зібрав масу негативних відгуків, а його рейтинг став падати в тому числі й на самому стримінгу Amazon Prime Video, де серіал почав виходити з 2 вересня. Тепер з’явилася інформація, що всі відгуки на платформі Amazon будуть публікуватися з 72-годинною затримкою, щоб визначити чи є вони справжніми, чи частиною расистської або сексистської кампанії з тролінгу серіалу, як вважають у компанії.

На сайті Metacritic, який збирає відгуки про музичні альбоми, відеоігри, фільми та телевізійні шоу, рейтинг серіалу – 2.4, а негативні відгуки надали 1,359 користувача.

«У цій «толкінівській епопеї» мало від Толкіна. Гра акторів жахлива і навіть смішна. Історія або скоріше її відсутність є заплутаною та безглуздою. Персонажів було порізано, і тепер вони стали неприємними та невпізнанними. Зйомка в кращому випадку аматорська, добре видно цифровий німб і грим. Костюми виглядають так, ніби вони прийшли з бюджетного магазину модних костюмів. Ганебне приниження спадщини Толкіна», – пише користувач GreyHaven25.

На платформі Amazon серіал вийшов до початку вихідних, і ще до релізу про нього багато говорили, а критики та деякі глядачі були дуже зачаровані телевізійним дебютом Середзем’я, повідомляє видання Gizmodo.

Два епізоди «Володар перснів: Персні влади» зібрали понад 25 мільйонів глядачів у всьому світі та стали найбільшою прем’єрою в історії стримінгу Prime Video. Голова Amazon Studios Дженніфер Салке похвалила шоу-ранерів Патріка Маккея та Джей Ді Пейна та назвала успіх шоу «цілком доречним, тому що історії Толкіна… привели нас до цього моменту гордості».

Amazon насолоджується успіхом серіалу, проте ввів модерацію оглядів шоу від глядачів на своєму стримінгу протягом 72 годин. Представник компанії пояснив, що таке правило запровадили ще на початку літа, повідомляє The Hollywood Reporter. Таким чином Amazon хоче переконатися, що відгуки є законними, а не частиною якоїсь схеми расистських чи сексистських тролів, як це раніше було з серіалами «Жінка-Галк: Адвокатка» та «Міс Марвел».

Фанати Толкіна обвалили рейтинг серіалу «Володар перснів: Персні влади», тепер Amazon буде з ними боротися

Проте навряд такий підхід допоможе Amazon покращити оцінки глядачів, окрім падіння рейтингу на Metacritic, інші популярні платформи також не відстають. На Rotten Tomatoes оцінка «Володар перснів: Персні влади» від аудиторії опустилася до 39% на основі майже 18 тис. відгуків.

Фанати Толкіна обвалили рейтинг серіалу «Володар перснів: Персні влади», тепер Amazon буде з ними боротися

Проте як помітили користувачі Reddit, сервіс IMDB, що належить Amazon, почав видаляти негативні відгуки глядачів, але справедливо буде зазначити, що вони могли бути залишені ботами, адже не всі негативні коментарі було видалено. На цей час, оцінка «Володар перснів: Персні влади» на платформі складає 6,8 бала з 10 на основі понад 90 тис. відгуків. Найвищу оцінку серіалу поставили понад 29 тис. користувачів, а найнижчу — майже 22 тис.