Українська мова посіла 14 місце у Steam, обігнавши італійську

Кількість користувачів Steam, які обирають українську мову інтерфейсу сервісу, продовжує зростати. Згідно з опитуванням Steam про обладнання та ПЗ за серпень 2023 р., українську мову використовують вже 0,64% користувачів Steam. Це на 0,02% більше, ніж минулого місяця.

З початку гарячої фази поточної російсько-української війни кількість користувачів Steam, які обирають українську, стрімко зростає, майже кожного місяця встановлюючи новий рекорд. Ще у березні 2022 р. кількість гравців з українським інтерфейсом складала лише 0,17%, у грудні 2022 р. було вже 0,43%, і цифра продовжує зростати.

Зараз українська займає 14 місце у Steam і цього місяця наша мова обійшла італійську, у якої наразі 0,61% аудиторії. При цьому італійська входить до числа найбільш вживаних мов на Землі за даними Ethnologue, найбільш впливового довідника мов світу. Італійською розмовляють 68 млн людей – це 29 місце у світі. Тоді як українською – лише 33 млн (52 місце у світі), тобто вдвічі менше.

Що ж, можна лише пишатися успіхами українізації Steam і очікувати нової хвилі українських локалізацій, статистика Steam тут має значення. Шкода, що для такого прогресу потрібна була повномасштабна війна та стільки жертв.