Особисту інформацію клієнтів Samsung вкрали в липні, проте компанія виявила це 4 серпня. Її представники заявили, що «неавторизована третя сторона отримала інформацію з деяких систем у США». Номери соціального страхування та номери кредитних карток не постраждали. Втім, викрали дані про імена, контактну та демографічну інформацію, дати народження клієнтів та дані про реєстрацію продукту.

«Інформація, яка стосується кожного клієнта, може відрізнятися. Ми повідомляємо клієнтів, щоб вони були в курсі цього питання», – заявили у компанії.

Представник Samsung Кріс Ланглуа повідомив виданню TechCrunch, що демографічні дані стосуються інформації, яка використовується для маркетингу та реклами. Втім, він не уточнив, які типи даних це включає.

Ланглуа додав, що реєстраційні дані, які клієнти надають для доступу до інформації про підтримку та гарантію, включають дату придбання продукту, модель та ідентифікатор пристрою. Але він відмовився розкрити кількість постраждалих клієнтів чи причину, чому компанії знадобилося понад місяць, щоб повідомити їх про інцидент.

«Попри те, що розслідування триває, ми хотіли повідомити наших клієнтів про це, оскільки ми розуміємо, наскільки важлива їх конфіденційність», — сказав представник компанії.

У компанії зазначили, що вжили заходів для захисту своїх систем і залучили неназвану сторонню фірму з кібербезпеки. Також Samsung повідомила, що координує дії з правоохоронними органами.

Цьогоріч Samsung вже повідомляла про витік даних. У березні група хакерів Lapsus$, яка проникла у NVIDIA, Microsoft і T-Mobile, отримала та злила майже 200 гігабайтів конфіденційних даних компанії. Серед них були зокрема вихідний код для різних технологій і алгоритмів для операцій біометричного розблокування.