Організація USB Promoter Group анонсувала випуск специфікації USB4 Version 2.0, основного оновлення, яке забезпечить швидкість передачі даних до 80 Гбіт/с через кабель і роз’єм USB Type-C. Специфікації USB Type-C і USB Power Delivery (USB PD) також будуть оновлені, щоб забезпечити цей вищий рівень передачі даних. Очікується, що всі оновлення специфікацій будуть опубліковані до цьогорічної серії подій для розробників USB DevDays, запланованих на листопад.

Також будуть оновлені протоколи, щоб підвищити продуктивність тунелювання даних USB 3.2, DisplayPort і PCI Express (PCIe), щоб якнайкраще використовувати доступну пропускну здатність.

«Знову слідуючи традиції USB, ця оновлена ​​специфікація USB4 подвоює продуктивність даних, щоб забезпечити вищий рівень функціональності екосистеми USB Type-C», — заявив Бред Сондерс, голова USB Promoter Group. «Рішення, які отримують найбільше переваг від цього підвищення швидкості, включають високопродуктивні дисплеї, накопичувачі та USB-концентратори та док-станції».

Основні характеристики оновленого рішення USB4:

  • Робота зі швидкістю до 80 Гбіт/с на основі нової архітектури фізичного рівня з використанням наявних пасивних кабелів USB Type-C 40 Гбіт/с і нових активних кабелів USB Type-C 80 Гбіт/с;
  • Оновлення даних і протоколів відображення, щоб краще використовувати збільшення доступної пропускної здатності;
  • Оновлення архітектури даних USB тепер дозволяють тунелювати дані USB 3.2, щоб перевищувати швидкість 20 Гбіт/с;
  • Відповідність останнім версіям специфікацій DisplayPort і PCIe;
  • Зворотна сумісність із USB4 версії 1.0, USB 3.2, USB 2.0 і Thunderbolt 3.

На цей час оновлення USB4 Version 2.0 спеціально призначене для розробників. Рекомендації щодо брендингу та маркетингу будуть оновлені в майбутньому, щоб включити USB 80 Гбіт/с як для ідентифікації сертифікованих продуктів, так і для сертифікованих кабелів.