Компанія Lenovo оголосила на IFA 2022 про випуск окулярів Lenovo Glasses T1, які називає «персональним дисплеєм для споживання контенту на ходу». Вони сумісні з багатьма сучасними смартфонами, планшетами та ноутбуками завдяки підключенню через USB-C, а для iPhone можна використовувати додатковий перехідник на Lightning.

Lenovo Glasses T1 – окуляри для ігор та стримінгу

Lenovo Glasses T1 оснащені змінними затискачами для носа та дужками, які можна регулювати, і підтримують рецептурні лінзи завдяки оправі, що входить в комплект. Для виводу зображення окуляри використовують Micro OLED дисплей з роздільністю 1920×1080 точок для кожного ока, частотою оновлення 60 Гц та коефіцієнтом контрастності — 10 000:1.

Lenovo Glasses T1 – окуляри для ігор та стримінгу

Як зазначає виробник, ефективність оптики та низьке загальне енергоспоживання дозволяють використовувати окуляри Lenovo Glasses T1 для перегляду потокового відео або ігор з підключених мобільних пристроїв протягом кількох годин. Окрім того, окуляри нібито можна буде використовувати для створення персонального робочого простору, який прихований від очей інших.

«Щодня люди у всьому світі все частіше використовують мобільні пристрої для розваг та підвищення продуктивності, — розповідає Ерік Ю (Eric Yu), старший віцепрезидент та генеральний менеджер Lenovo SMB Group. — Площа екрана інколи може бути великим недоліком. З таким рішенням, як Lenovo Glasses T1, користувачі отримують приватний портативний екран великого розміру, що допоможе взяти максимум користі від телефонів та ноутбуків».

Основні характеристики Lenovo Glasses T1:

Дисплей Micro OLED
Розширення 1920×1080 для кожного ока
Частота оновлення 60 Гц
Аудіо Вбудовані динаміки
Сертифікати

TUV Low Blue Light

TUV Flicker Reduced

Поєднання з іншими пристроями

Android (Необхідний лише повнофункціональний USB-C)

Windows

iOS із рознімом Lightning (Потрібен перехідник HDMI для окулярів;  Apple Lightning Digital AV Adapter)