Leica Camera AG, відомий німецький виробник фотокамер, мікроскопів та інших приладів “з лінзами”, вирішив вийти на новий для нього ринок — продуктів для систем домашніх кінотеатрів.

Компанія представила Leica Cine 1 — ультракороткофокусний лазерний проєктор, що здатний створювати зображення великої діагоналі на відстані лічених сантиметрів від екрана. Leica повідомляє, що в проєкторі використовується фірмова система лінз Summicron (перші фотооб’єктиви з такою системою компанія почала випускати ще у 1953 р.)

В Leica Cine 1 встановлена система потрійного лазера, розроблена спільно з Hisense, і DLP-чип виробництва Texas Instruments.

Leica пропонує дві версії проєктора: перша здатна створити зображення діагоналлю 80” на відстані у 15 см від екрана, друга — 100 дюймів і 30 см. Величини світлового потоку у них становлять 2,100 і 2,500 люменів, відповідно. При цьому компанія радить використовувати їх саме в такій конфігурації, тому що оптична система була спеціально оптимізована під такі відстані та розміри екрана.

Також Leica опціонально продає ALR-екрани відповідних діагоналей. Ambient Light Rejecting — технологія розсіювання навколишнього освітлення, що дозволяє проєктору створювати якісне насичене зображення з досить глибоким “чорним” кольором навіть у приміщенні з фоновим освітленням.

Крім того, у проєктора є вбудована акустична система з підтримкою Dolby Atmos, ТБ-тюнер і “розумна” оболонка від Hisense – VIDAA OS. На європейському ринку Leica Cine 1 має з’явитися у другому кварталі 2023 р. Рекомендована вартість 80-дюймової моделі – $6,900, 100-дюймової – $7,900. Що ж, як за “лейку”, то ще й недорого.