Страховий інститут шосейної безпеки (Insurance Institute for Highway Safety, IIHS) в США провів випробування систем запобігання зіткненню з перехожими в темну пору доби. Половина тестових автівок провалила випробування. А як зазначає IIHS, саме в темряві гине три чверті пішоходів.

Інститут тестував 23 автівки різного класу, серед яких 12 отримали лише «початковий» рівень безпеки, або взагалі не пройшли атестацію. Для тесту використовувався манекен, який машини або не «помітили», або повільно реагували на його появу.

Зазначається, що при цьому різні моделі одного виробника могли отримати різні результати. Наприклад, Nissan Pathfinder отримав оцінку «відмінно», а Altima не пройшла випробування. Компанія каже, що наразі розбирається з результатами тесту. Toyota Tacoma взагалі не обладнана такою системою, але Highlander та Camry пройшли тест на відмінно. 

Машини Volkswagen зараз використовують для розпізнавання пішоходів лише радари, але з наступного року до системи додадуть й камеру. Виробник розраховує отримати відмінну оцінку для нових моделей.

Автомобільні системи запобігання зіткненню все ще погано «бачать» перехожих в темряві

Ще цікаво, що вісім з дванадцяти машин, які отримали поганий або незадовільний результати вночі, отримали «прогресивний» або «відмінний» результати вдень.

Починаючи з наступного року, IIHS вимагатиме такі результати й вночі, щоб автівка отримала найвищий рейтинг безпеки. А автовиробники прагнуть такого, як і у випадку з оцінюванням Національної Адміністрації Безпеки Дорожнього Руху (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA).

IIHS приділяє стільки уваги технологіям виявлення пішоходів, адже у Штатах швидко зростає кількість смертельних випадків на автомагістралях за участю пішоходів. Відповідно до федеральних даних, у 2021 році в ДТП загинули 7342 пішоходів, що на 13% більше за 2020 рік, та на понад 80% більше, ніж у 2009 році.