Розробник застосунків і колишній інженер Pinterest Коста Елефтеріу розробив клавіатуру FlickType для Apple Watch, але компанія відмовилася публікувати її в App Store нібито через «погану взаємодію з користувачем». Проте це не завадило їй схвалити для свого магазину клавіатури конкурентів та навіть ті, які використовували інтегровану версію FlickType. При тому, що власна команда Apple з перевірки додатків давала зелене світло тій же технології при інтеграції в інші застосунки, такі як Nano для Reddit, Chirp для Twitter, WatchChat для WhatsApp і Lens для Instagram.

Після скандалу, коли FlickType все ж було дозволено потрапити в App Store, ранній успіх зробив застосунок мішенню для шахраїв, які запустили простіші аналоги, але підсилені фальшивими рейтингами та оглядами. Як наслідок, власний дохід FlickType впав зі $130 000 за перший місяць до $20 000, оскільки, на думку розробника, споживачі вибирали альтернативи з «кращими оцінками». Це стало приводом для судового позову Коста Елефтеріу проти Apple, який був поданий у Верховний суд Каліфорнії в окрузі Санта-Клара в березні 2021 року.

Як повідомляє TechCrunch, після розгляду справи минулого року, 21 липня 2022 року було подано запит на відхилення позову після того, як Apple і Kpaw (компанія Елефтеріу) дійшли згоди. Ні сам розробник, ні Apple, не коментують угоду. Однак важко уявити, що позивач погодився б закрити справу, якби умови не були хоча б певною мірою прийнятними, враховуючи його постійну критику App Store і труднощі, з якими стикаються розробники.