Після передбачуваної та вкрай негативної реакції гравців та ЗМІ на сповіщення про виведення з експлуатації онлайн-сервісів 15 старих ігор, Ubisoft намагається зберегти лице та здвигає дату вимкнення серверів на місяць, до 1 жовтня 2022 р. Крім того, компанія обіцяє зберегти куплені та активовані до 1 жовтня DLC, принаймні для старих ігор серії Assassin’s Creed, які більш за інших цікавлять гравців. Про це йдеться в офіційному повідомленні на форумі Ubisoft.

Як написано в повідомленні, усі куплені однокористувацькі сюжетні DLC для консольних версій ігор серії Assassin’s Creed залишаться доступні на консолях і після 1 жовтня 2022 р. На ПК ці DLC треба активувати до 1 жовтня 2022 р., тоді вони теж залишаться у гравців.

Це стосується наступних ігор:

  • Assassin’s Creed II (2009)
  • Assassin’s Creed Brotherhood (2010);
  • Assassin’s Creed Revelations (2011);
  • Assassin’s Creed 3 (2012);
  • Assassin’s Creed Liberation HD (2014).

При цьому збірника The Ezio Collection, до якого входять Assassin’s Creed II, Brotherhood та Revelations, й ремастерів Assassin’s Creed 3 / Liberation (2019) це не стосується, вони будуть працювати як і раніше.

Це все звісно добре… Але, насправді старі ігри вже й так дуже погано працюють на сучасних ПК. Ще 30 серпня мне не вдалось пограти в ПК-версію Assassin’s Creed Revelations (куплено ще в Uplay). Гра інсталювалася, запускалася і навіть починалася, але після цього увесь екран почав блимати як скажений, а персонаж не міг зрушити з місця, наче приклеєний, хоч і було видно, що він намагається і реагує на клавіші. Хто у цьому винен, оновлення для Windows 7, новий Direct X чи свіжі драйвери NVIDIA мені навіть не цікаво. Придбана колись гра, повторюся, на мою думку найкраща в усі серії, зараз не працює.

P.S. “Блимання” та “залипання” лікується видаленням файлу systemdetection.dll, що знаходиться в папці з грою. Дякує Sergey Shturnev за коментар. Все працює!