Компактна версія смартфона від Sony отримала оновлену модель Xperia 5 IV (цікаво, яка назва буде у її наступниці). Вона вийшла у знайомому фірмовому дизайні. А окрім зручного корпусу, смартфон пропонує покращені камери.

В основному блоці є три сенсори: ширококутний, надширококутний та телефото. Тепер тут є підтримка фірмової системи фокусування Real-time Eye AF для портретів та «супершвидкий» режим серійного знімання навіть з HDR.

Всі сенсори мають роздільну здатність у 12 МП. Речник Sony Ель Дін Науде (El Deane Naude) розповів виданню TheVerge, що компанія навмисно не збільшувала роздільну здатність, а збільшувала розмір сенсорів для кращої нічної зйомки та швидкості роботи.

Sony представила новий смартфон Xperia 5 IV, який переважно має оновлення в можливостях камер

Тобто всі камери спроможні записувати 4K-відео зі швидкістю у 120 кадрів/сек, робити до 20 фото/сек з автоматичними фокусуванням, експозицією та HDR. До речі, фронтальна камера також має 12 МП.

Разом з цим смартфон отримав 6,1-дюймовий OLED-дисплей. Його роздільна здатність складає Full HD зі співвідношенням сторін 21:9 та частотою оновлення зображення у 120 Гц. Модель має процесор Snapdragon 8 Gen 1, 8 ГБ оперативної пам’яті та 128-гігабайтний накопичувач з можливістю розширення картою пам’яті. Місткість акумулятора складає 5000 мА•год.

Також він може похизуватися класичним роз’ємом для навушників, наявність якого не завадила захищеності від вологи та пилу за стандартом IP65/68.

Смартфон надійде у продаж 27 жовтня з цінником у $999.