Lenovo представило нове покоління лептопа з гнучким дисплеєм ThinkPad X1 Fold

Вчора компанія ASUS показала свій перший лептоп з гнучким дисплеєм, як з’явився реліз про оновлення такої моделі у Lenovo. Йдеться про модель ThinkPad X1 Fold, яка не змінила назву, але помітно оновила складову частину.

Ніша таких ноутбуків наразі є експериментальною. Гнучкий сенсорний дисплей дозволяє використовувати пристрій різними способами: його можна розгорнути та використовувати з зовнішніми клавіатурою та трекпадом/мишкою; можна використовувати як планшет; можна зігнути дисплей та користуватися пристроєм наче звичайним ноутбуком (з віртуальною або фізичною клавіатурою); також можна користуватися ним наче книгою при читанні. Це значно більше опцій, ніж з традиційними лептопами та навіть трансформерами.

Оновлений ThinkPad X1 Fold має на 22% більший дисплей — тепер 16,3 дюйма замість 13,3. Розмір корпуса при цьому став меншим та тоншим на 25%, як і рамки навколо екрану. В розгорнутому стані габарити пристрою дорівнюють 276,1×345,7×8,6 мм, а в закритому — 176,4×276,2×17,4 мм. Вага самого пристрою становить 1,28 кг, а клавіатура та підставка збільшать її до 1,9 кг. Серед матеріалів корпуса використовуються алюміній та вторинно перероблена тканина. Також виробник зазначає відповідність військовим стандартам MIL-STD-810H.

Складаний дисплей має OLED-матрицю з роздільною здатністю 2024×2560 пікселів зі співвідношенням сторін 4:3, рівнем яскравості у 600 ніт та 100% колірного простору DCI-P3. У напівскладеному стані користувач може отримати половину дисплея за розміром 12-дюймового лептопа, а друга частина екрана може використовуватися як віртуальна клавіатура, або на ній можна за допомогою магнітів закріпити фірмову клавіатуру. Є підтримка роботи зі стилусом.

В рамці дисплея є 5-мегапиксельна камера та інфрачервоний сенсор. Також лептоп містить три динаміки та чотири мікрофони. Окремо на клавіатурі є сканер відбитків пальців.

Нова модель ThinkPad X1 Fold отримала процесори Intel Core i5 та i7 (U9) 12-го покоління з Intel Iris X, до 32 ГБ оперативної пам’яті (LPDDR5) та до 1 ТБ SSD-накопичувача. Працює це все з операційною системою Windows 11 Home/Pro. Як опція, може бути пітримка 5G, але всі комплектації мають Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.2. Для дротового підключенння зовнішніх пристроїв є два порти Thunderbolt 4 та один USB-C 3.2 Gen 2.

За автономну роботу відповідає акумулятор місткістю 48 Вт•год (як опція, є варіант на 16 Вт•год більше). Лептоп підтримує 65-ватне швидке заряджання.

Старт продажів в США почнеться в четвертому кварталі 2022 року з початковою ціною у $2499.

Більше коментарів!