Студія Девіда Кейджа Quantic Dream, творці таких знакових ігор як The Nomad Soul, Fahrenheit, Heavy Rain, Beyond: Two Souls та Detroit: Become Human, втратили незалежність. Французьку студію придбав китайський інтернет-монстр NetEase, який займається мобільними та онлайн іграми, е-комерцією, має поштовий сервіс, сервіс стримінгу музики й навіть декілька реальних свиноферм.

NetEase придбала великий пакет акцій Quantic Dream ще у 2019 р., а зараз завершила поглинання. Сума угоди не розголошується.

Quantic Dream – це перша європейська студія NetEase, яка має допомогти китайській корпорації збільшити присутність у країнах Заходу. Інший китайський інтернет-монстр Tencent, який входить в Топ-10 найбільших інтернет-компаній світу вже давно використовує саме такий підхід, скуповуючи західні студії пачками.

«Це важлива віха для нашої студії після чверті століття повної незалежності», – сказав засновник Quantic Dream, генеральний директор і режисер-сценарист Девід Кейдж. – «NetEase Games цінує нашу творчу свободу, а також драйв і пристрасть нашої надзвичайно різноманітної команди. Тепер ми зможемо пришвидшити бачення (так і сказав, We will now be able to accelerate the vision – це складно перекласти адекватно – прим. ред.), яке ми поділяємо як група, щодо створення знакових проєктів, які зворушують людей на емоційному рівні. Ми розробляємо різноманітні ігри, і я щиро вірю, що у Quantic Dream попереду лише найкраще. Я особливо пишаюся тим, що наші співробітники, яким за останні роки була запропонована значна частка нашого капіталу, отримають певну вигоду від цього придбання. Це свідчення нашого постійного прагнення винагороджувати всіх тих, хто зробив Quantic Dream успішною студією, якою вона є сьогодні».

За 25 років існування Quantic Dream створила лише 5 ігор, але кожна з них зібрала цілу купу нагород і стала об’єктом запеклих обговорень у мережі. Зараз студія працює над декількома проєктами: великою грою у всесвіті «Зоряних війн» – Star Wars Eclipse і кінематографічною підводною грою Under The Waves яку презентували на Gamescom 2022.