Здавалось би, усього декілька місяців тому ми побачили перший геймплей стратегії Victoria 3 від Paradox Interactive, аж ось видавець оголошую початок предзамовлення гри та дату її виходу. І це, на наш великий подив, зовсім не 2023 р., а осінь цього року. Victoria 3 виходить на Windows ПК вже 25 жовтня 2022 р.!

Нагадаємо, у Victoria 3 ви маєте можливість взяти на себе керування будь-якою країною у період з 1836 по 1936 рр. та використовуючи дипломатію, економіку та військову силу перекроїти мапу світу. Наприклад, стерти з неї Росію і створити Незалежну Україну, Незалежну Білорусь та Незалежний Татарстан.

Victoria 3 вже має сторінку в Steam, тож можете додавати гру до Списку бажаних чи навіть предзамовляти. Але ціна поки що трохи кусається – 879 грн за базову версію та 1399 грн за Victoria 3 Grand Edition, яке містить DLC першого року. Це суттєво більше, ніж попередня гра Paradox Interactive, Crusader Kings III, яка коштувала українцям усього 579 грн.

Цікаво, що 879 грн – це все ще одна з найнижчих цін у світі. Дешевше Victoria 3 лише в Аргентині та Туреччині, але це звичайна ситуація. На жаль, Victoria 3 схоже вийде й в Росії, хоч поки що вартує там майже вдвічі більше, ніж в Україні.