В Україні відбудеться оборонний хакатон IDI Camp, організований для розробки програмного забезпечення та технічного обладнання, які можуть наблизити перемогу. Хакатон IDI (Innovation Defense Initiative) відбудеться в онлайн та офлайн форматі 24 та 25 вересня. Фінальним етапом стане 48-годинний челендж, який пройде в Києві. Точні місце та час, зі зрозумілих причин, будуть відомі тільки учасникам та партнерам заходу.

Організатори хакатону збирають від ЗСУ нагальні потреби у військових розробках, у тому числі від Державного концерну “Укроборонпром”. Партнером заходу також виступило Міністерство цифрової трансформації України та Армія дронів. Ряд IT-компаній відряджають для участі в IDI Camp свої команди, а благодійники виділили призовий фонд — на сьогодні це понад $20 тис. Крім того, найперспективніші проєкти можуть отримати фінансування від інвесторів.

Долучитись до ініціативи можуть усі бажаючі у якості:

  • учасників — сформовані команди або ж ті, хто готовий до команди доєднатися. Спеціалісти Senior+ рівня у всіх технологіях, які можуть бути корисними на фронті (AI, ML, Embedded або інші) — зареєструватися;
  • менторів — людей з досвідом у розробці та запуску продуктів, які допоможуть командам у розв’язанні задач — зареєструватися;
  • інвесторів — бізнесменів, готових інвестувати в оборонні стартапи та розвивати їх — зареєструватися;
  • журі (challenge owners) — досвідчені військові середньої та вищої ланки, в яких є розуміння, яке технологічне рішення допоможе змінити ситуацію на фронті — зареєструватися.