Удамо, що ми здивовані — Netflix вирішив скасувати свою телеадаптацію відомої франшизи Resident Evil всього лише через півтора місяці після виходу першого сезону. І це при тому, що він закінчувався майже кліфгенгером і дуже прозоро натякав на те, що “далі буде”.

Серіал продемонстрував дуже посередні показники переглядів – Resident Evil непогано протримався лише у перший тиждень після релізу (72,7 млн годин), не “злетів” після другого, як це очікувалося спочатку (73,3 млн), а після третього залишив Топ 10. Зараз у серіалу на IMDb рейтинг всього 3,9/10, а на Metacritic глядацька оцінка взагалі 1,4/10.

Серіал обурив фанатів франшизи тим, що не має майже нічого спільного з Resident Evil, крім імен деяких персонажів, і навіть дуже непоганий актор Ленс Реддік у ролі Альберта Вескера не зміг врятувати шоу від фіаско.

Що ж, якщо ви додивилися перший сезон до кінця і хотіли дізнатися, що з головними героями буде далі (і може, навіть очікували на появу Ади Вонг, яку пообіцяли наприкінці) — доведеться змиритися з тим, що Resident Evil від Netflix так і залишиться з відкритим фіналом. Може, воно й на краще.