Як сповіщає The Washington Post, цитуючи декількох українських та американських військових, росіяни використовували дорогі крилаті ракети «Калібр», щоб «знищити» дерев’яні макети РСЗВ HIMARS. І схоже, саме про знищення цих мішеней браво рапортували своєму керівництву та мешканцям Рашистської Федерації.

За інформацією The Washington Post, українські військові виготовили дерев’яні макети, «приманки», які впізнавалися російськими БПЛА як РСЗВ HIMARS. Дрони передавали координати «HIMARS» кораблям, озброєним «Калібрами» у Чорному морі, які завдавали безглуздий та досить коштовний удар по приманках.

Росіяни знищували «Калібрами» дерев’яні макети систем HIMARS

Фальшиві мішені – це не нова тактика, вона досить широко використовувалася ще під час Першої та Другої світової війни. Іноді створювалися навіть фальшиві макети цілих міст та районів. Зараз військові зазвичай використовують надувні «приманки».

Як пише The Washington Post, за декілька тижнів приманки «витягли» щонайменше 10 крилатих ракет «Калібр». Враховуючи що запас високоточних ракет у Росії добігає кінця, а нові надходження під великим питанням, це дуже і дуже непоганий результат. Особливо враховуючи порівняну вартість дерев’яного макета та ракети «Калібр». Крім того, це означає, що ці ракети вже не будуть використані по іншим військовим цілям і по містах України.

Росіяни знищували «Калібрами» дерев’яні макети систем HIMARS

Щодо майже щоденних звітів росіян по знищеним HIMARS, як сказав один з американських дипломатів: «Вони стверджували, що вразили більше HIMARS, ніж ми навіть відправили». Та ж сама ситуація була зі знищенням 100500 БПЛА Bayraktar TB2, при документально підтверджених 2-3 ураженнях, а також про знищення усієї авіації України у перші дні війни. Як ми бачимо на численних відео, ПС ЗСУ живі-здорові та готують нові «гостинці» для окупантів.

Щодо HIMARS, то як сповістило Міністерство оборони України, на 26 серпня 2022 р. жоден з HIMARS, M270 або MARS не був знищений. А ось самі вони попалили чимало.

Дякуємо українським артилеристам та американській допомозі! Як там погода у Херсоні?