Електромобілі мають величезну кількість переваг, поки справа не стосується далеких подорожей. У той час, як заправити автомобіль викопним паливом можна за 10-15 хвилин, зарядка електромобіля займає набагато більше часу. Розв’язати цю проблему хочуть у США. 

Урядові дослідники повідомили, що знайшли спосіб заряджати електромобілі до 90% за 10 хвилин. Розробка не потрапить на ринок у найближчі 5 років, але, за словами вчених, стане фундаментальним зрушенням у технології. 

«Мета полягає в тому, щоб наблизитися до часу, який ви проводите на бензоколонці», – говорить Ерік Дуфек, провідний автор дослідження та науковий співробітник Національної лабораторії Айдахо, дослідницького центру, яким керує Міністерство енергетики.

Розробка співпадає з політикою адміністрації Байдена, яка намагається підштовхнути американців до користування електромобілями замість автівок на викопному паливі. Попри те, що в електромобілі інвестують величезні кошти, вони все ще вважаються елітарними та незручними для далеких подорожей. 

За даними Міністерства транспорту США, найповільніші, відомі як зарядні пристрої рівня 1, можуть зарядити акумулятор електромобіля за 40-50 годин. Деякі з найшвидших, відомі як зарядні пристрої постійного струму, можуть заряджати батарею до 80% від 20 хвилин до години.

Але за останнє десятиліття гонка швидкого заряджання електромобілів стикалася з перешкодами. Проблема полягає в делікатному балансі спроб зарядити акумулятор електромобіля швидше, але не так швидко, щоб це завдало довгострокової шкоди для акумулятора або спричинило його вибух. За словами вчених, швидке заряджання батареї в електрокарі може призвести до пошкодження, зменшивши її термін служби та продуктивність.

Щоб спробувати розв’язувати цю проблему, Дуфек і його команда використовували машинне навчання аби з’ясувати, як батареї старіють під час швидкої зарядки. Їхній алгоритм був навчений аналізувати від 20 000 до 30 000 точок даних, які вказували на те, наскільки добре заряджається акумулятор і чи старіє він або погіршується.

Методи, які вони знайшли, можуть заряджати акумулятор електромобіля до 90% за 10 хвилин, сказав Дуфек, але вони сподіваються вийти на кращий результат. У наступні п’ять років команда Дуфека прагне знайти спосіб заряджати батареї зі швидкістю до 32 км пробігу на хвилину, значно перевищуючи продуктивність найефективніших суперзарядних пристроїв, які забезпечують від 16 до 40 км на хвилину.