Не тільки автовиробники відмовляються від традиційного палива. Так, в Німеччині мають вийти на маршрут у Бремерферді (Нижня Саксонія) перші у світі водневі потяги Coradia iLint. Вони почнуть курсувати вже в середу.

Наразі там здійснюють перевезення 14 дизельних потягів. Спочатку на заміну вийдуть п’ять нових, та ще 9 до кінця року остаточно замінять старі. Зазначається, що 1 кілограм водневого палива може зробити те саме, що 4,5 кілограми дизеля.

Вартість угоди між державною дочірньою компанією Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LVNG) та Alstom — будівельником поїздів Coradia iLint — складає €93 млн. Також до неї залучені залізнична компанія Elbe-Weser (EVB) та газова Linde.

Максимальна швидкість потягів сягає 140 км/год (87 миль/год), а звичайна швидкість на їхньому маршруті складає 80-120 км/год (50-75 миль/год). Відстань, яку вони можуть подолати на повному баку складає 1000 км (621 милю), тобто потяги зможуть курсувати заданим маршрутом цілий день. Також він вже обладнаний відповідними заправними станціями.

LVNG шукала альтернативи дизельним потягам з 2012 року, і вже у 2018 домовилася з Alstom про дворічні випробування потягів Coradia iLint. Вони також тестувалися в Австрії, Польщі, Швеції та Нідерландах.

Пізніше в Німеччині можна буде поїздити на таких потягах у Франкфурті. А серед інших європейських країн замовлення є в Італії та Франції.