Захист персональних даних користувачів останнім часом все частіше з’являється на порядку денному багатьох компаній техногігантів. Але для підтримки своєї роботи та отримання прибутку, якусь інформацію о користувачах компаніям доводиться відстежувати.

В новому дослідженні від StockApps, в якому йдеться про відстеження користувацьких даних компаніями Google, Apple, Facebook, Twitter та Amazon, встановлено, що серед них найбільше даних збирає саме Google. А от найменше інформації про своїх клієнтів відстежує Apple.

Про які саме data points йдеться у дослідженні, на жаль, не вказано. Хоча й зазначається, що це стосується локації, історії браузера, активності на сторонніх сайтах та у випадку з Google — пошти.

Дослідження StockApps показало, що Google відстежує 39 типів персональної інформації користувачів, тоді як Apple — лише 12

Насправді подібні результати цілком зрозумілі, адже серед цих компаній саме Apple найменше залежить від реклами. Купертинців цікавить лише 12 окремих типів інформації користувача. Хоча й дуже дивно, але Facebook не далеко відірвався, отримуючи 14 невказаних data points.

Наступні компанії все ж заходять далі — 23 та 24 для Amazon та Twitter відповідно. А Google суттєво більше зазирає в приватність користувачі з 39 типами відстежуваних персональних зданих.

«Більшість людей не мають часу чи терпіння читати політику конфіденційності, яка може займати кілька сторінок для кожного вебсайту, який вони відвідують. Крім того, малоймовірно, що всі користувачі мають юридичну освіту, щоб правильно зрозуміти політику конфіденційності. Крім того, користувачам не вистачає часу, терпіння чи енергії, щоб спробувати зрозуміти, яку інформацію зберігають вебсайти та як вони використовують її у своїх інтересах. У результаті користувачі дозволяють Google збирати всі необхідні їм дані, погоджуючись з умовами політики конфіденційності» — коментує аналітик StockApps Едіт Рідз (Edith Reads).