Минулого року служба захисту електронної пошти пошуковика DuckDuckGo вийшла у бета-версії. Зараз компанія нарешті оголосила, що сервіс стає доступним для всіх користувачів. 

Служба працює посередником між приватною електронною поштою та зовнішнім світом. Вона призначає користувачам безплатну адресу @duck.com і перехоплює трекери, перш ніж вони потраплять в особисту скриньку користувача. 

Перш ніж електронний лист потрапить у теку “Вхідні”, DuckDuckGo позбавляє його трекерів, які відстежують місцеперебування користувача, коли той відкриває лист та пристрій, з якого це роблять. Сервіс також показує, скільки трекерів було видалено, і яким компаніям вони належали. 

«Найбільшою загрозою для приватності електронної пошти є трекери у листах і профілювання, яке здійснюють через вашу адресу. Захист пошти DuckDuckGo вирішує обидві ці проблеми. Він робить це просто — та сама папка вхідних повідомлень, більше конфіденційності», — говорить Омід Маджді з DuckDuckGo. 

Під час заповнення поля для електронної пошти в онлайн-формах, DuckDuckGo генерує випадкову адресу на кшталт [email protected], під якою приховує приватну адресу користувача. Це ускладнює для компаній відстеження користувачів і дозволяє відключити кожну таку адресу, якщо на неї починає приходити багато спаму. 

Сервіс дозволяє листуватися з «качиної» адреси. Однак при цьому не гарантується, що електронний лист не матиме особистих ідентифікаторів користувача, оскільки його фактично надсилають з особистого email-клієнта – наприклад, Gmail.

DuckDuckGo також видаляє трекери, приєднані до зображень і вкладених файлів у електронні листи. Крім цього, він перетворює посилання «http://» на безпечні «https://».

Зареєструватися у сервісі захисту електронної пошти доволі просто: у мобільному додатку DuckDuckGo (iOS/Android) відкрийте «Налаштування» та виберіть «Захист електронної пошти». На комп’ютері перейдіть на сторінку duckduckgo.com/email, використовуючи розширення браузера DuckDuckGo (Firefox/Chrome/Edge/Brave) або DuckDuckGo для Mac (бета-версія).