Сьогодні зранку з’явились чутки, що Amazon збирається зробити Electronic Arts пропозицію, від якої та не зможе відмовитися. Тобто компанія Джеффа Безоса, яка вже десь з десять років намагається побудувати власний ігровий бізнес, збирається купити EA. Пізніше Bloomberg та CNBC спростували цю інформацію. Акції EA встигли впасти, але вже відіграли це падіння.

З іншого боку, нема диму без вогню. Amazon дійсно вже більше ніж десять років марно б’ється над власним ігровим бізнесом, спалюючи на цьому шалені гроші. За розрахунками Bloomberg десь по $500 млн на рік. І поки що може похизуватися хіба що MMORPG New World, все інше вийшло або погано, або дуже погано. Не допомагає ні найм відомих геймдизайнерів, ні новітній рушій, ні просунута мережева архітектура. Amazon просто не вміє розробляти ігри.

А ось EA вміє, хоч компанія теж потерпає від не дуже вдалих релізів останніх років. Battlefield 2042 обернувся катастрофою, Grid Legends – повним провалом (взагалі покупка Codemasters у лютому 2021 р. була суцільною помилкою). Але у складі Electronic Arts багато гарних студій, які вміють створювати хіти, і, можливо, це саме те, що потрібно Amazon, щоб отримати нарешті власний ігровий бізнес.

З іншого боку, чи збирається EA продаватися? Провал двох ігор – це дрібничка на тлі грошей, які приносять серії FIFA, Madden NFL та інші щорічні спортивні релізи. Ба більш, у 2021 році Electronic Arts непогано закупилася, придбавши Codemasters, Glu Mobile, Metalhead Software та Playdemic за суму більше ніж $5 млрд.

Тож, чи збирається Amazon купувати Electronic Arts, чи ні? Хтозна, але повторимось, нема диму без вогню. Тож подивимось на події наступних тижнів.

А як ви вважаєте, продаж Electronic Arts це гарна новина, чи ні?