Dead Island 2 не щастило усі останні вісім років розробки — автор першої частини, польська студія Techland, відмовилась від роботи над сиквелом на користь нової серії, Dying Light, а Dead Island 2 видавець спочатку передав Yager Development, яку через рік відсторонив від розробки. Ще через рік на “мертвий острів” “висадились” британці з Sumo Digital, і нарешті три роки тому видавець Deep Silver анонсував, що за роботу взялася його власна студія Dambuster Studios.

Весь цей час ніяких новин щодо прогресу, ба навіть нових трейлерів (окрім найпершого, присвяченого анонсу у 2014-му році) не було — тож гравці остаточно поставили на грі “хрест”. Тим більше, що дві частини Dying Light від авторів оригінального Dead Island були дуже непоганими.

Аж ось під час урочистого відкриття виставки Gamescom видавець поділився свіжою інформацією про гру і навіть показав нові трейлери. Першим став кінематографічний анонс — з одним з шести головних героїв, який гвинтівкою та катаною торить шлях через зазомбований Лос-Анджелес.

Друге відео демонструє елементи геймплею — він, за словами видавця, був перероблений останнім розробником “з нуля”. Він виглядає дуже кривавим, з жорстоким рукопашним боєм, великою кількістю крові та понівеченими супротивниками.

Запланована дата релізу Dead Island 2 — 3 лютого 2023 р., і сподіваємося, що цього разу гра нарешті вийде. У трейлері можна помітити перелік платформ — PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S та Epic Games Store (Steam відсутній).

Також у переліку є Alexa Game Control — це не платформа, а технологія голосового керування (така сама, що й у віртуального помічника Alexa), яку анонсувала Amazon тоді ж, на відкритті Gamescom. У Dead Island 2 за її допомогою гравці зможуть виконувати деякі голосові команди.