Цитування дозволяє підтвердити інформацію у статтях Wikipedia, однак його можуть використовувати недобросовісно. Наприклад, матеріал про члена племені Чорноногих Джо Хіппа описує, як Хіпп був першим індіанським боксером, який змагався за титул чемпіона світу WBA у важкій вазі. Стаття містить посилання на те, що здавалося б відповідною вебсторінкою – однак на ній не згадується ні Хіпп, ні бокс. 

Meta хоче застосувати штучний інтелект для того, щоб автори не змогли вдатися до подібного шахрайства. Нова розробка зможе ефективно аналізувати інформацію, пов’язану з цитатою, та порівнювати її з джерелом. При цьому, аналізуватися та порівнюватися будуть значення текстів. 

Окрім того, що інструмент може виявляти фальшиві цитати, він може пропонувати кращі джерела на підтвердження інформації у статті. Він може знайти посилання, які найкраще ілюструють певний момент. Теоретично, це може бути не тільки текст, а й мультимедійні матеріали. Наприклад, документальний фільм на YouTube, який найкраще розкриває тему. 

Наразі інструмент успішно доводить концепцію, що це можливо, однак ще непридатний до використання. 

«Щоб це можна було використовувати, потрібно індексувати набагато більше даних, ніж ті, що ми маємо зараз. Новий індекс потребує постійного оновлення, бо щодня надходить нова інформація», – говорить провідний менеджер з команди Meta AI, який працює з проєктом.