В умовах екстремальної температури та тиску, на Юпітері відбувається багато погодних явищ. Тепер, коли телескоп Вебба детально їх сфотографував, науковці можуть краще їх роздивитися. Такі спостереження за планетою дають шанс дізнатися більше про те, як влаштований Юпітер. 

«Чесно кажучи, ми не очікували, що це буде так добре. Дійсно вражаюче, що ми можемо побачити Юпітер детально, разом з його кільцями, крихітними супутниками й навіть галактиками на одному фото», – говорить один із дослідників. 

Фото зроблені за допомогою камери, яка працює з інфрачервоним діапазоном світла. Оскільки цей тип світла невидимий для людського ока, його показали у видимому спектрі. Таким чином найдовші хвилі виглядають червоними, а найкоротші – синіми. 

Телескоп Вебба сфотографував Юпітер: полярні сяйва, шторми та серпанки

На одному з зображень видно полярні сяйва, що далеко простягаються над полюсами Юпітера. Інше фото показує серпанки поблизу полюсів. Велика червона пляма – шторм, що міг би поглинути всю Землю – виглядає білим, як і інші хмари, оскільки відбиває багато сонячного світла. 

«Яскравість вказує на велику висоту над рівнем моря, тому Велика червона пляма має висотні тумани, як і екваторіальний регіон», – говорить науковиця, яка працює з телескопом Вебба. 

За її словами, білі плями та смуги, ймовірно, є верхівками хмар на великій висоті. Натомість темні ділянки вказують на невелику хмарність. 

Телескоп Вебба сфотографував Юпітер: полярні сяйва, шторми та серпанки

На одному з фото, де планету зняли звіддаля, можна побачити кільця Юпітера, що слабко світяться, а також кілька його супутників. Розмиті плями на тлі, ймовірно, є галактиками. Дослідники вже почали аналізувати фото Юпітера, щоб отримати більше наукових даних про життя планети.