DronesVision Revolver 860: дрон-бомбардувальник, який НЕ надали Україні (але це не точно)

Декілька днів тому на багатьох українських медіаресурсах з’явилася інформація, що тайванська компанія DronesVision надає ЗСУ аж 800 (!) бойових дронів DronesVision Revolver 860. На жаль, це неправда і компанія DronesVision на своєму сайті спростовує ці чутки.

«Існує різноманітна неправдива інформація щодо того, що наші продукти були передані Україні, що викликає деяке непорозуміння та занепокоєння у наших клієнтів. Цим DronesVision, Inc. пояснює, що DronesVision ніколи не дарувала жодних продуктів будь-яким урядам, військовим установам чи некомерційним організаціям. Крім того, DronesVision є приватною компанією, яка не має жодних державних інвестицій або афілійованих державних установ у будь-якій формі. Крім того, усі згадані вище види бізнес-діяльності обмежуються підписаними з нашими клієнтами відповідними угодами про нерозголошення, тому DronesVision не розголошувала і не розголошуватиме жодної інформації щодо імен наших клієнтів і пов’язаних з ними подробиць.» – йдеться в повідомленні DronesVision.

З одного боку, здається, що DronesVision однозначно заперечує факт передачі дронів Україні. З іншого посилання на NDA можна сприймати як факт заперечення розголошення інформації. А в такому разі перша частина може означати що дрони були не передані безкоштовно, а продані уряду України, або якоїсь третьої країни.

Насправді ж, DronesVision Revolver 860 – дуже цікаві БПЛА, і ми б залюбки побачили результати їх роботи на фронті. У чомусь ці дрони схожі з кустарною українською переробкою цивільних дронів, що скидають гранати та легкі міни на голови рашистів, наприклад, тим самим октокоптером R18 від «Аеророзвідки». Але Revolver 860, згідно з назвою, має барабанний механізм скидання відразу на 8 мінометних мін калібру 60 мм, що значно покращує його ефективність і дозволяє використовувати БПЛА як такий собі надлегкий бомбардувальник. Швидкість скидання усього боєзапасу можна побачити у відео нижче.

Виробник стверджує, що Revolver 860 можна модифікувати на інші, більш потужні калібри – 81 та 120 мм.

Що ж, попри сувору відповідь DronesVision, будем сподіватися, що на модель Revolver 860 звернуть увагу наші волонтери, або хтось з українських конструкторів зможе обладнати схожим револьверним барабаном інший цивільний дрон. Українці дуже винахідливі :).

Характеристики
Загальна вага – 42 кг (з 8 мінами калібру 60-мм)
Габарити – 1355 мм
Час польоту – до 40 хвилин
Дальність польоту – 20 км

Більше коментарів!