Microsoft потроху збільшує кількість реклами, яку бачать в Outlook для iOS та Android користувачі без передплати на Microsoft 365.

У поштового клієнта є два режими відображення папки “Вхідні” — єдиний та поділений на дві категорії “Важливе/Інше”. І якщо раніше “безплатні” користувачі бачили рекламу тільки в категорії “Інше” (і могли за бажанням взагалі її позбутися, відмовившись від автоматичного сортування кореспонденції за важливістю), то зараз Microsoft поступово додає рекламу і в єдиний режим “Вхідних”.

В такому випадку єдиним способом позбутися реклами в мобільному Outlook стає передплата на Microsoft 365 — без цього можна хіба що перейти на режим вхідних “Важливе/Інше” і ніколи не відкривати другу вкладку: у папку “Важливе” Microsoft рекламу не додає (поки що).

Microsoft збільшує кількість реклами в мобільному Outlook

Користувачі, м’яко кажучи, не в захваті від таких нововведень: реклама відображається зверху вхідних і за дизайном дуже схожа на звичайні листи, за винятком непримітної позначки “Ad” в правому верхньому куті. Рекламу можна видалити, але незабаром вона з’явиться знову — причому спроба її відкрити одразу запускає браузер. Не дивно, що загалом дуже високі рейтинги додатка в Apple App Store та Google Play Store потроху “зіпсували” відгуки невдоволених рекламою користувачів.