Компанія Lucid презентували свій новий флагманський електричний седан – зустрічаємо Lucid Air Sapphire, що приносить з собою 3-моторне виконання та очікувану потужність понад 1200 «коней». Такий показник вже зараз дозволяє компанії Lucid позиціювати модель Air Sapphire не тільки як найпотужніший електричний седан, але і як найпотужніший седан у світі взагалі!

Фінальні технічні дані ще не оприлюднені, проте очікується прискорення 0-60 миль/год. (0-97 км/год.) менш як 2 секунд та проходження «квотеру» (402 м) близько 9 секунд. Все це стало можливим завдяки новій 3-моторній архітектурі: один електродвигун попереду та два позаду – для окремого приводу правого/лівого колеса.

Лише встановленням більшої кількості електромоторів не обійшлось: електромобіль Lucid Air Sapphire отримав покращену систему охолодження двигунів та батареї, переналаштовану підвіску, розширені можливості рекуперації тощо. Крім того, використані особливі колеса з карбоновими аеродинамічними ковпаками та спортивні шини Michelin різного розміру – 265/35R20 попереду та 295/30R21 позаду. Також електромобіль Lucid Air Sapphire отримає потужні карбон-керамічні гальма вже у стандартній комплектації.

Такий «непростий» варіант, звісно, має виділятись ззовні та в салоні. Наприклад, саме для версії Lucid Air Sapphire було вперше розроблено колір Sapphire Blue. Також цей електромобіль «за замовчуванням» отримає пакет Stealth Look, що для інших варіантів моделі пропонується за додаткову платню. Нарешті, модифікація Lucid Air Sapphire вирізняється помітними змінами в салоні: комбіноване оздоблення з синім прострочуванням, спортивні сидіння з масивною боковою підтримкою, особливі налаштування на дисплеях – наприклад, замір часу проходження кола.

Вражає? Не менше, ніж вартість цього електричного седана: від $249 тис. Електромобіль Lucid Air Sapphire буде випущений наступного року обмеженою серією для США та Канади. То ж, поспішайте збирати гроші, адже такі «шедеври» зустрічаються нечасто.