Rocket Lab не настільки відома як SpaceX чи Virgin Galactics, однак досить амбіційна. Компанія, що володіє однією з найменших орбітальних ракет на Землі, має намір шукати життя у хмарах Венери. 

16 серпня Rocket Lab оголосили, що профінансують розробку невеликого космічного апарата та його запуск. Планується, що під час місії зонд пролетить крізь хмари Венери на висоті від 48 до 60 км над її поверхнею. Хоча поверхня планети недружня до життя через надмір вуглекислого газу, нищівний тиск і надвисоку температуру, у хмарах Венери існує тиск, схожий на земний, і умови можуть бути сприятливими до життя. 

Rocket Lab передбачає, що їх ракета «Electron», яка має всього 18 метрів у довжину і може нести близько 300 кг, виведе космічний апарат на орбіту Землі. Далі верхній ступінь ракети «Фотон» вирушить до Венери. Досягши планети, він скине зонд вагою близько 20 кг у її атмосферу. 

Крихітний, як і зонди для глибокого космосу, він матиме близько 1 кг наукового спорядження. Його мета — шукати в хмарах органічні речовини та дослідити їх життєздатність. Очікується, що зонд пролетить хмари за 5 хвилин 30 секунд, а потім має продовжити передачу даних, опускаючись нижче до поверхні. 

«Ця місія є першою можливістю дослідити частинки у хмарах Венери за майже чотири десятиліття. Навіть з обмеженнями маси зонда та швидкості передачі даних, а також обмеженим часом перебування в атмосфері Венери, можливий науковий прорив», – йдеться у статті, яка описує майбутню місію.