Безплатний офісний пакет LibreOffice отримав чергове оновлення – 7.4.0.3 Community Edition. Як водиться, така досить значна зміна номера версії приносить дуже багато змін та нововведень, з повним їх переліком можна ознайомитися за посиланням.

Як зазначає розробник, нові функції орієнтовані на нових користувачів, що мігрують з Microsoft Office. В цілому для пакета оновлення додає підтримку зображень у форматі WebP і файлів EMZ/WMZ, сторінки довідки для бібліотеки ScriptForge, поле пошуку для менеджера розширень плюс традиційні покращення продуктивності та сумісності.

Крім того, текстовий редактор Writer отримав краще відстеження змін в області виносок, нові друкарські налаштування для переносів, а відредаговані списки відображають оригінальні номери в режимі відстеження змін.

Електронні таблиці Calc отримали підтримку більших таблиць (до 16384 стовпців), додаткові функції у спадному віджеті AutoSum та новий пункт меню для пошуку по назві сторінки. І нарешті, редактор презентацій Impress отримав нові функції редагування теми документа.

LibreOffice розповсюджується за схемою Open-Source, його можна вільно завантажити з офіційного сайту, де є версії для Windows, macOS та Linux.

Відбувся реліз LibreOffice 7.4