Принаймні таке нам обіцяє Blizzard. У своєму щоквартальному оновленні блогу про стан речей з розробкою Diablo IV компанія розповіла про те, як збирається підтримувати гру після її релізу, про сезонні “активності” — і про мікротранзакції, питання, яке стало особливо болючим після релізу Diablo Immortal.

Так, Blizzard наголошує, що Diablo IV буде “грою за повну вартість” — внутрішньоігровий магазин пропонуватиме виключно “косметику”, яка навіть опосередковано не здатна вплинути на характеристики персонажа і ніяк не допомагатиме в ігровому процесі. Єдиним варіантом стати “крутішим” буде безпосередньо проходження самої гри.

Опціональні сезонні перепустки надаватимуть доступ до “ендгейму”: в Diablo IV буде до чотирьох сезонів на рік, перший з яких стартуватиме незабаром після релізу гри. Кожний сезон пропонуватиме нові завдання, корегування балансу, нові колекційні предмети тощо. Як і в попередніх іграх, гравцям потрібно буде створювати нових “сезонних” персонажів для участі в таких активностях — попередні герої житимуть у “вічному царстві”, де гравець зможе продовжувати грати ними.

В Diablo IV не буде мікротранзакцій “pay-to-win”

Що ж, принаймні обіцянки звучать непогано — сподіваємось, за час, що залишився до релізу (нагадаємо, поки що вихід Diablo IV запланований на 2023 р.), Blizzard не передумає і не переробить гру у Diablo Immortal 2.