Про це повідомляє ресурс Commercial Times, посилаючись на заяву представників компанії. Очікується, що тайванський виробник чипів зможе відправити своїм партнерам перші партії продукції за новим 3 нм техпроцесом (N3) на початку наступного року.

Традиційно TSMC розпочинає серійне виробництво за новим техпроцесом навесні, щоб встигнути виробити достатньо чипів для нових айфонів, які зазвичай виходять десь у вересні. Проте розробка N3 техпроцесу затягнулася, тому цього разу Apple випустить нові смартфони з чипами на іншому техпроцесі — TSMC зможе забезпечити постачання великих об’ємів нових чипів лише на початку осені 2023 р.

У порівнянні з 5 нм техпроцесом чипи, що вироблятимуться за N3-процесом, пропонуватимуть 10-15% приріст продуктивності та 25-30% зниження енергоспоживання при таких самих частотах та кількості транзисторів.

Тим часом TSMC вже розробляє наступника техпроцесу N3 — N3E, з трохи нижчою щільністю транзисторів. Ця технологія дістанеться масового виробництва через рік після N3.