Google повідомляє, що в червні зірвав найбільшу DDoS-атаку на основі HTTPS, яка на піку потужності надсилала 46 мільйонів запитів на секунду. Це якби всі щоденні запити до Вікіпедії надійшли за 10 секунд, повідомляє The Register.

За словами фахівців, нова DDoS-атака на 76% потужніша за попередню, яку Cloudflare зірвав раніше того ж місяця. Загалом же кількість таких атак зросла на 200% у порівнянні з минулим роком. 

Співробітники Google відзначають характерні особливості атаки, які пов’язують її з попередніми. Подібно до попередньої, у новій DDoS-атаці були задіяні 5256 вихідних IP-адрес зі 132 країн світу. Також вона використовувала HTTPS запити замість HTTP. Такі атаки є дорожчими, оскільки потребують більше обчислювальних ресурсів. 

Атака відбулась на тлі значного зростання таких загроз із початку року. Протягом першого півріччя їх кількість зросла на 203% згідно зі звітом Radware. Компанія відзначає, що головну роль у цьому зіграло вторгнення Росії в Україну та кібератаки, які його супроводжували.