Конфіденційності при обміні повідомленнями можна досягти навіть без встановлення спеціальних додатків. Якщо багато чатів з родичами та друзями або робочі чати знаходяться у Facebook Messenger, переносити їх кудись не обов’язково. Щоб убезпечити дані, можна ввімкнути наскрізне шифрування (E2EE). 

Наскрізне шифрування означає, що ніхто, навіть компанія Meta, не зможе прочитати повідомлення. Обліковому запису з кожної сторони чату привласнюють спеціальний ключ, тож лише акаунт із цим ключем може розшифрувати повідомлення. Зараз наскрізне шифрування доступне опціонально у Messenger. 

Meta анонсувала, що хоче зробити його ввімкненим за замовчуванням, однак поки цього не сталось, можна ввімкнути його за кілька кроків. 

Як увімкнути наскрізне шифрування у новому чаті

  1. У додатку Messenger вибрати «Чати» у нижньому меню
  2. Натиснути піктограму ручки у правому верхньому куті
  3. Увімкнути значок замка у правому верхньому куті
  4. Вибрати людину, з якою треба поспілкуватися. 

Як увімкнути наскрізне шифрування в існуючому чаті

  1. У чаті натиснути піктограму інформації у правому верхньому куті
  2. Вибрати «Перейти до секретної розмови» 

Також тут можна увімкнути режим зникаючих повідомлень, налаштувавши час, коли вони мають видалятися після перегляду.   

Зауважте, що деякі акаунти, наприклад, компаній і публічних діячів, не можуть користуватися наскрізним шифруванням. Також налаштування зашифрованої розмови стосуються тільки конкретних пристроїв. Якщо перейти у свій акаунт на іншому пристрої та продовжити розмову там – наскрізне шифрування потрібно буде ввімкнути наново.