Всі бачили, як ультразвук розбиває скло, однак зараз стало відомо про випадок, коли музика виводила з ладу жорсткі диски. Пісня Джанет Джексон Rhythm Nation свого часу призвела до збою у ноутбуків епохи Windows XP. Цією історією поділився головний розробник програмного забезпечення Microsoft Реймонд Чен.

Згідно з його словами, неназваний «великий виробник комп’ютерів» виявив, що під час відтворення пісні деякі ноутбуки виходили з ладу. Збій міг виникнути навіть на тих ноутбуках, які просто працювали поруч. Виробник виявив, що ноутбуки інших компаній також страждали від пісні.  

Зрештою виявилось, що у пісні є звук, який резонує з певною моделлю жорсткого диска. Під час програвання, звукові хвилі з динаміків ноутбука викликали вібрацію жорсткого диска, що й призводило до збою. Зрештою виробник знайшов просте й не елегантне розв’язання проблеми – зробив так, щоб його ноутбуки не відтворювали цю частоту. 

У історії не повідомляється, які саме ноутбуки та жорсткі диски виходили з ладу. Відеодоказів також не надається. З усім тим, історія цілком могла виникнути з будь-яким ноутбуком, оскільки відомо про експерименти, коли жорсткі диски виводили з ладу криком або спеціальною програмою, що відтворювала певну частоту.