Windows 11 отримає наступне велике оновлення 22H2 у вересні

Компанія Microsoft закінчує тестування нового великого оновлення операційної системи Windows 11, що отримає назву 22H2, та має почати розповсюджуватися з 20 вересня.

Тестування Windows 11 22H2 проходило протягом кількох місяців, і включатиме низку нововведень, як-от тека програм у меню «Пуск», перетягування на панелі завдань, а також нові сенсорні жести та анімацію. Тобто компанія нарешті поверне частину тих можливостей, які були у Windows 10.

Microsoft також додає у 22H2 нову функцію доступності Live Captions, яка дозволяє автоматично додавати субтитри до відео, в яких їх немає. Окрім того, оновлення додасть до Windows 11 новий інструмент голосового доступу, який дозволить користувачам керувати своїми ПК за допомогою голосових команд.

Ще одне нововведення Windows 11 22H2 – це оновлений «Диспетчер завдань» з новим темним режимом і кращим макетом, який включає нову панель команд і режим ефективності, щоб обмежити додатки від споживання ресурсів.

Система управління вікнами Window 11 також буде значно покращена у 22H2, полегшивши перетягування програм та показ всіх доступних макетів для розташування їхніх вікон на робочому столі системи.

Microsoft також працює над додаванням у «Провідник» вкладок, але це оновлення не є частиною вересневого релізу 22H2 та з’явиться пізніше. Пізніше цього року Microsoft випустить ще одне оновлення для Windows 11 22H2, яке буде включати оновлений «Провідник» і нову функцію «Пропоновані дії».

Більше коментарів!