Панос Панай йде з Microsoft, останні декілька років він відповідав за розробку Windows та комп’ютерів Surface

Панос Панай, який був ключовою фігурою в Microsoft на посаді директора з продуктів, відповідального за розробку Windows і лінійки пристроїв Surface, залишає свою посаду, повідомляє The Verge. Цю новину підтвердив Раджеш Джа, віцепрезидент Microsoft з питань досвіду та пристроїв, у внутрішньому електронному листі до співробітників.

Панай пропрацював у Microsoft майже два десятиліття, і його звільнення стало несподіванкою, особливо зважаючи на те, що 21 вересня він мав виступити на заході Microsoft, присвяченому презентації нових пристроїв Surface та досягненням у сфері технологій штучного інтелекту.

Панай приєднався до Microsoft у 2004 році на посаді керівника групових програм і піднявся по кар’єрних сходах, ставши директором з розробки продуктів у 2018 році. На цій посаді він брав участь у розробці Windows 11, а у 2021 році був підвищений до виконавчого віцепрезидента, ставши частиною основної команди керівників, яка консультує генерального директора Сатью Наделла. У соціальних мережах Панай висловив подяку за час, проведений у Microsoft, і натякнув, що переходить до нового етапу своєї кар’єри.

За даними Bloomberg, Панай перейде в Amazon та очолить підрозділ з розробки голосового асистента Alexa та розумних динаміків Echo.

Юсуф Мехді, який обіймає посаду керівника відділу споживчого маркетингу Microsoft, очолить підрозділи Windows і Surface, тісно співпрацюючи з OEM-виробниками та роздрібними партнерами. Ці організаційні зміни відбуваються в критичний момент для Microsoft, яка посилює свою увагу до інтеграції функцій штучного інтелекту в Windows 11 і, за чутками, планує випустити Windows 12 наступного року.

Сатья Наделла, генеральний директор Microsoft, висловив подяку Панаю за його багаторічний внесок і підтвердив прихильність компанії до її поточної стратегії під новим керівництвом.

У внутрішньому електронному листі від Раджеша Джа підкреслено значний вплив Паная на лінійку продуктів і культуру Microsoft. У ньому також зазначено, що компанія продовжуватиме зосереджуватися на своїй поточній стратегії, яка включає створення кремнію, систем і пристроїв, що охоплюють Windows, клієнтські та хмарні рішення для світу, орієнтованого на штучний інтелект. Паван Давулурі очолить цю команду і звітуватиме безпосередньо перед Джа. В електронному листі також згадується, що найближчими днями буде організовано сесію “Запитай мене про все” (AMA), щоб відповісти на будь-які запитання співробітників.