Незаплановані вечірки в помешканнях, які орендуються через сервіс Airbnb, стають проблемою. Компанія шукає власні шляхи подолання подібних ситуацій. В США та Канаді сервіс запускає пілотну технологію, яка має допомогти боротися з користувачами, які були помічені в таких випадках.

Технологія передбачає моніторинг користувачів за їх історією замовлень, відгуків орендодавців, час перебування та відстань від власної оселі користувача сервісу до орендованого дому. Також правилами передбачено, що користувачі, які не досягли 25-річного віку, не зможуть орендувати ціле приміщення, яке знаходиться поблизу їхнього дому, допоки не отримають щонайменше три схвальні відгуки.

Ті користувачі, які потенційно можуть влаштувати вечірку в орендованій оселі без узгодження з власником, будуть помічені системою. Вони все одно зможуть користуватися сервісом, але матимуть можливість забронювати лише кімнату, оскільки господар скоріше за все буде в будинку.

Це, звісно, не зможе попередити всі вечірки, але допомагає сервісу знизити кількість таких випадків. Раніше тестування розпочали з жовтня минулого року в Австралії, де на 35% зменшилися випадки неузгоджених вечірок в орендованих оселях. За минулий рік компанія забанила 6600 користувачів, які порушували правила та організовували зібрання (загалом сервіс налічує 150 мільйонів користувачів).

В Airbnb почали боротися з вечірками з 2019 року. З того часу трапилося декілька випадків, коли через конфлікти на таких зібраннях було вбито декілька людей. Також COVID-19 став додатковою причиною заборони вечірок. З початку дії заборони компанія спостерігає 44-відсоткове зменшення повідомлень про вечірки із року в рік.