Бізнесмен і людина-легенда Адам Нейман повертається з новим бізнесом. Його компанія під назвою Flow має на меті змінити ринок оренди житлової нерухомості, повідомляє The New York Times. 

Багатонадійно, що Нейман має фінансову підтримку Andreessen Horowitz – компанії, яка першою інвестувала у все від Facebook до Airbnb. Королівська особа у світі інвесторів вкладає у Flow близько $350 мільйонів. Загалом компанію Неймана оцінюють у більш ніж $1 мільярд ще до її відкриття. 

Очікується, що Flow запуститься у 2023 році. Для проєкту Адам Нейман придбав 3000 квартир у Маямі, Форт-Лодердейлі, Атланті та Нешвіллі. Його мета — переосмислити ринок оренди житла, створивши фірмовий продукт із узгодженими послугами та функціями спільноти. Flow керуватиме нерухомістю, а також пропонуватиме свої послуги забудовникам й іншим третім сторонам. 

У дописі в блозі Марк Андрессен зазначає, що ринок оренди житла потребує змін. Особливо це стає актуально, оскільки все більше людей працює з дому і не має тих соціальних зв’язків та дружби, які були в офісі. Також інвестор натякнув на розв’язання довготривалої проблеми орендарів. 

«Ви можете платити оренду десятиліттями і все одно мати нульовий капітал — нічого. У світі, де обмежений доступ до власності на житло продовжує залишатися рушійною силою нерівності та занепокоєння, надання орендарям відчуття безпеки, спільнота та справжня власність мають трансформаційну силу для нашого суспільства», – зазначає він.