Важко знайти фаната авто, який не знає моделі Dodge Charger та Challenger. Це легендарні автівки, які з’являються в іграх та фільмах про перегони, а також часто стають героями сюжетів про стрітрейсерів. Найбільшим попитом вони, звісно, користуються на «домашньому» ринку. І однією з ключових особливостей цих маслкарів є потужні та гучні двигуни Hemi від Chrysler.

Останнім часом все більше виробників авто відмовляються від великих ДВЗ. Тим паче це все одно відносно скоро потрібно буде зробити на тлі заборони продажів бензинових чи дизельних авто вже в наступному десятилітті. Тому як раз зараз починається перехід на електричні силові установки.

У відповідь на матеріал Motor1 про повернення Hemi у наступному поколінні, з редакцією зв’язався представник Dodge з чітким повідомленням з цього приводу: 

Історія невірна. Hemi на цій платформі йде нанівець. Наступне покоління буде BEV (Battery-powered Electric Vehicle — ред.).

Наступне покоління легендарних маслкарів Dodge Charger та Challenger офіційно перейде на електротягу

Тобто тепер можна офіційно вважати, що в наступному поколінні Dodge Charger та Challenger будуть електричними, без гучних V6 або V8 ДВЗ-опцій. Компанія вже давно тизерить нові спортивні моделі, але жодних подробиць до цього не розкривала.

Оновлення поточних маслкарів планувалося на 2024 рік, тож у компанії ще вдосталь часу на підготовку до переходу на електрику. З огляду на можливості сучасних електрокарів, цікаво буде побачити, що зможуть запропонувати електричні версії маслкарів. Щоправда, колишніх відчуттів від нових моделей може не залишитися, адже саме за особливості 6-7-літрових двигунів такі машини й полюбляють фанати.