Співробітниця Apple опублікувала відео з порадами щодо безпеки iPhone. Тепер, згідно з її словами, компанія погрожує звільнити дівчину. 

Періс Кемпбелл працює в Apple майже 6 років. Останнім часом вона займає позицію техніка з ремонту у роздрібній торгівлі. Минулого тижня вона прокоментувала в TikTok ситуацію, коли людина втратила свій iPhone і почала отримувати повідомлення з погрозами. Зловмисники вимагали у власника видалити iPhone з Apple ID і погрожували продати його особисті дані на чорному ринку, якщо він цього не зробить. 

«Не можу сказати, звідки точно я знаю цю інформацію, однак можу сказати, що протягом останніх шести років я була сертифікованим інженером апаратного забезпечення у компанії, що любить говорити про фрукти. Ваш телефон не має для них жодної користі, і ви єдина людина, яка може їх врятувати. Сподіваюсь, що ви цього не зробите», – порадила Кемпбелл у відео.   

@stopitparis

#stitch with @Stella this is so out of my content niche

♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Відео стало вірусним і зібрало 5 мільйонів переглядів приблизно за добу. Тоді менеджер попросив видалити його, інакше дівчину притягнуть до відповідальності аж до звільнення. Кемпбелл не тільки залишила відео, а й випустила нове під назвою «Любий Apple», де пояснила, що політика компанії не забороняє ідентифікувати себе, як її співробітника, якщо це не кидає тінь на працедавця. Співробітниця також уточнила, що не розголосила у відео жодної конфіденційної інформації.

«Я вважаю, що реакція Apple прямо суперечить тому, як ми показуємо себе як компанію, що закликає людей думати по іншому, впроваджувати інновації та створювати креативні рішення. Я не просто маю ці знання, бо працюю в Apple. Я отримала їх, тому що маю технічну освіту та досвід. Ось чому вони найняли мене», – говорить Кемпбелл у інтерв’ю The Verge. 

Apple поки не прокоментувала ситуацію. Залишається незрозумілим, чи звільнять Періс Кемпбелл за її відео.