Компанія Volvo готується до оновлення свого флагмана – скоро має з’явитися Volvo XC90 нової генерації. Причому вибрано досить нестандартний шлях розвитку: нас очікує нова модель Volvo EXC90, що буде вироблятись поруч з вже наявним Volvo XC90 актуальної генерації – останній затримається на конвеєрі ще на кілька років, орієнтовно до 2025-го.

Водночас дебют Volvo EXC90 має відбутись вже до кінця поточного року або на початку наступного. Наприклад, вже готові патентні зображення.

Отже, яким буде кросовер Volvo EXC90? По-перше, великим: за загальними розмірами він точно не поступиться чинному Volvo XC90, а за довжиною має навіть його суттєво перевершити – лишень погляньте на розміри дверей та бокових вікон. По-друге, дизайн нагадує концепт-кар Volvo Concept Recharge, що вже позиціюється як натяк на майбутній EXC90. Натяк не тільки в дизайні, але й у технічній частині: очікується електричний привод (ще одним натяком на який є додавання літери «Е» у назву моделі) та високий рівень автономного керування.

То ж чекаємо новий Volvo EXC90 – аби дізнатись наскільки справдяться наші очікування!