Більшість виробників автомобілів вже анонсували свої плани з електрифікації модельного ряду та поступової відмови від двигунів внутрішнього згорання. Це створює враження, що майбутнє лише за електромобілями, проте BMW та Toyota поки не планують відмовлятися від створення авто на водневих паливних елементах.

Керівник відділу продажів BMW Пітер Нота розказав Nikkei в інтерв’ю, що бренди прагнуть продавати спільно розроблені автомобілі на водневих паливних елементах вже у 2025 році. Нота не натякнув, чого очікувати, але підкреслив, що паливні елементи «особливо актуальні» для великих позашляховиків, таких як концепт BMW iX5 Hydrogen. Очікується, що невелике серійне виробництво автомобіля почнеться до кінця цього року.

Протягом багатьох років BMW і Toyota співпрацювали над багатьма автомобілями, включаючи нещодавнє відродження спортивного автомобіля Supra. На початку 2013 року вони офіційно оформили свій екологічний технологічний альянс, але не сподівалися завершити роботу над зручною системою паливних елементів до 2020 року.

Може здатися дивним продовжувати роботу над автомобілями з водневими двигунами в той час, коли електромобілі набагато популярніші. Однак Нота вказав на ряд знайомих перевагах цієї технології. Автомобілі, що працюють на паливних елементах, можна заправляти всього за кілька хвилин, тоді як електромобілі, наприклад, заряджаються в кілька разів довше. Нота також зазначив, що BMW не хоче вкладати всі свої інвестиції в одну технологію, і що водневі моделі не так схильні до дефіциту постачання, як їхні електричні аналоги.

Попри це, BMW незабаром може збільшити розвиток електромобілів. Чисто електричні автомобілі представляють більшу частку продажів, ніж очікувалося раніше, і Нота припустив, що компанія може досягти своєї мети в 50% продажів електромобілів (включаючи такі бренди, як Mini та Rolls-Royce) «на один-два роки раніше», ніж поточна ціль до 2030 року.