Компанія Apple попросила постачальників виробити цього року принаймні стільки ж iPhone, скільки у 2021 році, розраховуючи на заможну клієнтуру та дедалі меншу конкуренцію, щоб витримати падіння ринку смартфонів, повідомляє Bloomberg.

Технологічний гігант замовив у постачальників поки що 90 мільйонів iPhone наступного покоління, нарівні з минулим роком, попри погіршення прогнозів для ринку смартфонів. За словами одного із джерел, Apple все ще загалом розраховує виробити приблизно 220 мільйонів iPhone у 2022 році, що також приблизно на рівні минулого року.

Прогнози Apple, які ретельно охороняються в таємниці, свідчать про те, що компанія впевнена у своїй здатності витримати падіння витрат на смартфони та інші пристрої. Виробники мобільних пристроїв почали заморожувати замовлення, попередив у п’ятницю найбільший китайський виробник мікросхем. За прогнозами IDC, глобальний ринок смартфонів, який у червневому кварталі впав на 9%, у 2022 році скоротиться на 3,5%.

Акції постачальників Apple в Азії виросли на цій новині. Тайванський виробник iPhone Pegatron Corp. підскочив на 3,6% у своєму найбільшому прирості за п’ять тижнів, тоді як Japan Display Inc. зареєстрував найбільше зростання за два місяці на 5%. TDK Corp. зросла на 5,3%, а Murata Manufacturing Co. – на 3,7%.

У той час, коли пристрої Android страждають від падіння продажів, вищий попит на нову лінійку Apple можна пояснити великою клієнтською базою, яка все ще готова витрачати на преміальні гаджети, кажуть аналітики.