Поки Tesla анонсувала робота-гуманоїда і дражнила його презентацією 30 вересня, Xiaomi показали власну розробку. Xiaomi CyberOne виглядає схожим на Оптімуса від Tesla. Він має зріст 177 см і важить 52 кг. 

Робот на ім’я «Металевий бро», що якимось чином отримав знак зодіаку Лев, пройшовся по сцені та подарував квітку генеральному директору Xiaomi Лей Цзюню. Потім він дозволив зробити з собою селфі й так само спокійно зійшов зі сцени. 

CyberOne став першим гуманоїдним роботом Xiaomi. Раніше компанія заявила про себе у робототехніці з CyberDog у серпні 2021 року. Гуманоїд має обличчя з вигнутої OLED панелі, він бачить світ у 3D і чує за допомогою двох мікрофонів, щоб розрізняти «85 типів звуків з оточення і 45 видів людських емоцій».  

Тіло робота має 13 суглобів і може похвалитися 21 ступенем свободи. Його руки працюють з точністю до 1 нм і здатні на ніжні дотики. Попри все, CyberOne не такий спритний, як роботи Boston Dynamics. 

Xiaomi CyberOne коштуватиме приблизно від $89 100 до $104 000. Тож мине деякий час, поки він потрапить у масове виробництво – якщо це коли-небудь станеться. До того часу Xiaomi продовжить додавати нові можливості своєму першому гуманоїдному роботу.