LG Display показала нову телевізійну панель OLED EX (вдосконалена технологія, на 30% яскравіша за традиційний OLED) діагоналлю 97 дюймів, першу в серії Cinematic Sound OLED (CSO). За словами виробника, вона генерує звук вібрацією самої панелі, без окремих динаміків.

Як заявляє представник LG Display, “у дисплей вбудовано звукову систему 5.1, яка забезпечує кінематографічний рівень занурення у те, що відбувається на екрані”.

Скоріше за все, в телевізорі з такою технологією має використовуватися якась система віртуального surround sound — справжня система просторового звучання все ж таки потребує фізичних джерел звуку навколо глядача.

Зазначимо, Sony у своїх OLED-телевізорах з 2017 року використовує схожу технологію Acoustic Surface — вони також створюють звук вібрацією екрана і не мають додаткових спікерів. Проте Sony не порівнює такий звук з системами 5.1 та радить власникам таких телевізорів під’єднувати до системи власну акустику та використовувати телевізійний звук у якості центрального спікера.