Нещодавно у Таїланді дебютував автомобіль Toyota Yaris Ativ – це компактний седан, що відтепер вийшов у новій генерації. Хоча не такий вже й компактний: загальна довжина перевершує 4,4 метра, а колісна база сягнула 2,62 метра. Велика решітка радіатора, фари з «бровами», класичний профіль кузова – все це нагадує про старші моделі Corolla та Camry. Головна різниця полягає у наявності 6-віконного засклення: зверніть увагу на невеличкі вікна за задніми дверцятами.

Автомобіль не вирізняється надсучасними технологіями під капотом: звичайний 1,2-літровий бензиновий двигун (94 к.с. та 110 Нм) й «автомат» у вигляді CVT-варіатора. Проте така пара обіцяє бути надійною та економічною у повсякденному вжитку. А ось комплектація вже доволі сучасна. Наприклад, у дорогих комплектаціях Toyota Yaris Ativ передбачено комплекс систем безпеки Toyota Safety Sense, кольоровий 7-дюймовий мультимедійний дисплей з підтримкою Apple CarPlay, цифрова панель приладів тощо.

Звісно, чи не найголовніше питання – скільки коштує Toyota Yaris Ativ? Наразі оприлюднена стартова ціна складає від $15 тис., що одразу робить новий седан «народним» та доступним для широкого кола покупців. А ви б хотіли придбати седан Toyota Yaris Ativ? Звісно, відповідь потрібно надавати з урахуванням його ціни.