“Винна” у тому Nokia — точніше, судові позови компанії до цих брендів стосовно порушення її патентів. Окружний суд Мангейма у липні погодився з заявою Nokia щодо того, що OPPO та OnePlus порушують її фундаментальні патенти, незаконно використовуючи “певні технології” у своїх смартфонах, оскільки вони не сплачують ліцензійні збори фінській компанії. Тоді ж повідомлялося, що якщо компанії не дійдуть згоди, існує “теоретична загроза” заборони продажу на німецькому ринку смартфонів OPPO та OnePlus.

Схоже, порозумітися сторонам не вдалося, і зараз стало відомо, що ці китайські бренди припинили продаж своєї продукції у Німеччині. Місцевий сайт OPPO майже порожній, за винятком розділу про ColorOS та інформаційного повідомлення у “траурному” чорному прямокутнику “Інформація про продукт наразі недоступна на нашому вебсайті”. Сайт OnePlus продовжує працювати та пропонує смартфони у своєму магазині, проте, за свідченнями користувачів, спроби їх придбати призводять до помилки 404.

Наразі невідомо, як компанії планують вирішити цей конфлікт. До того ж судовий конфлікт не обмежувався лише Німеччиною, тому в найгіршому для китайських брендів варіанті розвитку подій аналогічна заборона може поширитися й на інші європейські країни.